Brasvärmegruppen - Proffsbutiker i samverkan
070-535 32 92 patrik@gulahusetovik.se

Tjänster

Kostnadsfria hembesök

Vi utför kostnadsfria hembesök inom det geografiska upptagningsområdet. Där går vi tillsammans med kunden igenom förutsättningar för att t.ex. kunna installera en eldstad eller renovera en skorsten.

Miljökrav och bygganmälan

Har du en gammal kamin som inte håller dagens miljökrav eller har problem med kommunens regler för eldning så fixar vi det. Vi är behjälpliga i hela processen oavsett om det gäller utbyte av en gammal kamin eller en helt ny installation med skorsten. Låt oss kolla över din situation och ta fram ett förslag. Vi har expertisen, kunnandet och erfarenheten. För oss är det enkelt vi underlättar din vardag. Du behöver bara meddela oss när ditt startbesked kommit i brevlådan.

Skorstenskollen

Har du en gammal befintlig stålskorsten eller en klassiskt murad med tegel så är det till oss du först skall vända dig. Vi kan göra okulära besiktningar eller vissa fall även fördjupade undersökningar om status.

Du kanske har problem med inrykning eller svårt att få drag när du eldar. Har du en äldre kamin kopplad till en stålskorsten som är över 20 år så bör även denna bytas ut om du planerar att byta kamin. Har du en traditionellt murad skorsten med tegel så kan ett insatsrör vara en trygghet för dig när du vill njuta av elden. Låt våra erfarna installatörer se över din situation och komma med goda och trygga råd.

Skorstensrenovering

Behöver din skorsten tätas eller på annat sätt lagas. Vi utför skorstensrenovering med marknadens bästa material med rikliga garantier på utfört arbete. Vi har olika metoder såsom insatsrör av rostfritt syrafast stål eller olika typer av keramiska tätningsmassor. Givetvis murar vi om den om så behövs. Skorstenar är vårt liv, skorstenen är husets hjärta så med oss kan du känna dig trygg.

Murningsarbeten

Vi utför alla typer av normalt förekommande mur och putsarbete. Behöver du foga om skorstenen eller kanske rent av mura om den så står vi till förfogande. Vi utför även kakel och klinkers arbeten. Våra murare är experter och vissa av dem även utbildade kakelugnsmakare. Hör dig för med vilka tjänster vi kan hjälpa dig med.

Taksäkerhet

Bland våra tjänster hittar du självklart hjälp med taksäkerhet oavsett det gäller ett glidskydd, taksteg eller hela gångbryggor. Vi har avtal med en marknadsledande levantör inom allt vad säkerhet innebär.

Komplett- installerat och klart

Behöver du hjälp med installationen av kamin, vedspis eller kanske kakelugn så tar vi hand om hela arbetet och är med dig hela vägen. Vi utför kompletta installationer oavsett du har ett vanligt tegel eller papptak. Våra samarbetspartens hjälper oss om det är mer avancerade plåtarbeten. Allt för att du skall får ut det bästa av oss hantverkare.

Givetvis tar med oss skräp och grovstädar om inget annat har blivit överenskommet.

Kontroll och slutbesiktning

När arbetet är avslutat beställer vi kontroll och besiktning av vårt arbete av en fristående skorstensfejarmästare. Det är nu, du som byggherre, skriver under ”Begäran om slutbesked” och skickar in till kommunen. Sen är det bara att vänta några dagar innan du kan börja njuta av elden.